Onderhoud van uw auto


Periodiek onderhoud van uw auto

Als berijder bent u verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van de onderhoudsbeurten. In het onderhoudsboekje van uw leaseauto vindt u de data waarop dit dient te gebeuren. Controleer ook zelf regelmatig de koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, motorolie en de staat van de banden.

Kleine en grote beurt

Een kleine onderhoudsbeurt bestaat voornamelijk uit het verversen van motorolie en het vervangen van het oliefilter. Bij een grote beurt worden ook alle slijtagegevoelige onderdelen gecontroleerd en waar nodig preventief vervangen. Met behulp van testapparatuur worden verder diverse functies van de auto gecontroleerd.

 

 

Afspraak maken

Elke onderhoudsbeurt wordt door de garage/leverancier met een kilometerstand en datum afgetekend in het onderhoudsboekje. Een afspraak maakt u eenvoudig via E-lectriclease. Daarbij kunt u gebruik maken van onze service Haal & Breng en desgewenst de onderhoudsbeurt combineren met een bandenwissel.

Meer informatie

Lees de handleiding van de auto aandachtig door. Hierin staan de richtlijnen voor het gebruik en onderhoud van uw leaseauto, zoals het merk en type motorolie dat is gebruikt. Zo weet u altijd welke motorolie u moet gebruiken als tussentijds bijvullen nodig is.